Passa al contingut principal

exposició El Paisatge Documental 2017 de La Muga Caula

dissabte 1 de setembre a les 12.00 h fins el 23 de setembre de 2018.
Museu de l’Empordà de Figueres
El paisatge documental 2017 presenta les fotografies de Petra Vlasman i el film documental de Xavier Moreno sobre la 13a edició de poesia d’acció i performace la Muga Caula que va tindre lloc a les Escaules, Alt Empordà l’any 2017 els dies 15, 16 i 17 de setembre.
L’objectiu d’aquesta sèrie d’exposicions de periodicitat anual que la Muga Caula presenta al Museu de l’Empordà des de l’any 2011 sota el títol genèric de Paisatge documental és posar en relleu la feina dels documentalistes de l’art d’acció com a creadors per mèrit propi més enllà de la seva feina recopiladora i de comunicació.
Altrament l’exposició vol oferir al públic interessat una visió aproximada de la trobada tant en el seu aspecte artístic com d’experiència col·lectiva al bell mig de la natura i servir com a estímul per visitar la pròxima edició que tindrà lloc a les Escaules (a tan sols 12 km de Figueres) just dues setmanes després d’inaugurar-se la mostra al ME.
Com a complement del film documental de Xavier Moreno i les fotografies de Petra Vlasman presentem objectes i restes d’algunes de les accions realitzades en la 13a trobada. Aquestes matèries amplien el camp documental que permet aproximar-se a l’esperit de les accions documentades.


Els artistes documentats per aquest Paisatge documental 2017 son:
Fausto Grossi (Itàlia-Espanya)
Inari Virmakoski (Finlàndia)
Francisco Cumpián (Espanya)
Juliette Murphy (Anglaterra-Catalunya)
Eduard Escoffet (Catalunya)
Souad Douibi (Algèria)
Isil Sol Vil (Catalunya)
Marina Barsy Janer (Puerto Rico-Catalunya)
Pedro Bericat (Espanya)
Adelaide Maresca (Itàlia-Catalunya)
Pia Sommer (Chile-Catalunya)
Hilla Steinert (Alemanya)
La cuina creativa de:
Mar Serinyà (Catalunya) i
Clara Garí (Catalunya)
i el concert de Veni Vinum / Marc Egea, Jordi Rallo i Salvador Giralt (Catalunya)